Emma & Sofia svarar

Tänkte svara på frågestundsfrågorna

Hur lång tid tar ni på er att göra ve er på morgonen? 
S: Hmm, olika, men kanske runt 40 min, håret tar oftast 20 min att platta, sen är det ju smink och annat som ska fixas.
E: Runt en timme ca om jag tar det lugnt och göra lite annat mellan, men kan göra det på 25 min om jag har stressigt.

Vilka är era favoritfärger?
S: Jag har ingen favorit färg, men jag gillar brunt och svart, om det nu räknas..
E: jaa.. Det är helt olika beroende på om det är kläder eller vad det är.

Vilken är era absoluta favoritägodelar?
S: Ingen aning.. gitarren, kameran, datan?
E: Hm, jag antar att det är datorn, sen finns det en massa småsaker med.

Om ni vaknade upp en morgon och märkte att ni inte vaknade upp som en tjej utan som en kille, hur tror ni ni skulle tänka, vad skulle ni göra just denna dagen och hur tror ni hade det känts, hade ni velat byta tillbaka o isf varför?
S: jag hade fått panik och gått och hängt mig. Nä men, vafan, det hade varit kul att vara kille för en dag kanske. Fast jag hade velat vara tjej. Jag är uppvuxen som tjej och ska vara tjej. Sådeså!
E: haha jag hade gått runt och varit bland mina killkompisar för att se vad dom snackar om ;) Jag hade velat byta tillbaka till tjej sen igen.

Vad är framtidsdrömmarna?
S: Jag vill ha en familj. Ett jobb inom något jag verkligen vill hålla på med. Men innan dess hade man väl kunnat bli lite känd för något kul.
E: Sångerska! och att ha en underbar kille. 

Tycker ni michael jackson är bra?
S: Absolut bra, men inte bäst! Jag har aldrig lyssnat på honom innan han dog.
E: Jag tycker han e ritkigt bra för att han är unik, Mycket känslor i hans låtar, det gillar jag.

vad äter ni till frukost?
S: Mackor typ. Fast det är ju olika!
E:Alltid två mackor och ett glas oboy, ibland kaffe.

vem av er är bäst?
S: Emma såklart. Emma är bra på allting! :D
E: haha tack Sofia, jag tycker att Sofia är bäst men vi är nog ännu bättre tillsammans!




Himlen är oskyldigt ..

.. rosa! Såhär såg det ur när jag kollade ut. Supervackert!



Nu måste jag packa mina saker. Måste åka till mamma om en stund.

/ Sofia


Emma är hemma

hallå ja, kom just hem från skolan, har bara haft två lektioner idag eftersom vi hade håla på två:D imorgon börjar dagen med sovmorgon eftersom vi har håla då med, sen ska ja ha muntlig i engelska, ush vad jag hatar det, kommer skämma ut mig för jag är riktigt dålig på engelska, men jag lär väl överleva! Ha de fint :)
//Emma

godmorgon, Emma. 30/11

Hallå, sitter här och lyssnar på backstreet boys, väntar på att platttången ska bli varm, Show me the meaning of being lonlely.... haha. Alla mina kläder ligger på golvet i en stor hög eftersom jag trodde en tröja skulle vara där men de va den inte så nu har ja rivit ut allt i onödan. Nej nu blev lampan grön på plattången, Tjo!
// Emma


29/11 - 09, första advent, Emma

Hallå, vet att jag har varit mkt seg med att skriva men igår och idag har ja i princip bara pluggat svenska, sjukt tråkigt! Men nu e den klar iallafall och inlämnad på its learning :D Nu ska jag gå och lägga mig med min lilla katt som e så gosig så, Här kommer några bilder som e tagna av Julia i fredags,







Puss // Emma

Svensson Svensson

Precis kommit hem från Malmö. Svensson Svensson vart faktiskt riktig rolig. Så mycket bättre att se det live istället för på TV;n.

När vi körde hem åkte vi och handlade hamburgare på max. Precis allting var fel när vi fick hamburgarna. Pommesarna var kalla, hamburgaren bestod endast av lite sallad och dressing när jag skulle ha en cheeseburgare. Men sorgligt nog var vi hemma vid köksbordet när vi upptäckte detta. Kanske därför man borde äta inne på resturangen istället, för att kunna gå och klaga.

Nu måste jag snart ta en promenad till skolan och hämta min cykel. Hoppas att den är hel och att där inte är punka på däcken. Vi får väl se. Annars blir det väl en promenad hem också..



/ Sofia

LAILA 2

yes, Laila var på skolan och hälsade på sin gamla mentor Sonny :D


Godmorgon gott folk!

Somnade igår vid halv ett och inatt har jag sovit riktigt gott. Fast det brukar jag göra nuförtiden. I sjuan hade jag världens sämsta problem med att sova. Jag sov typ 4 timmar varje natt. Men nu sover jag utan att vakna på nätterna. Ganska sorgligt egentligen för jag älskar att vakna och inse att jag kan somna om igen utan att behöva gå upp och fixa mig till skolan.

I Eftermiddag ska jag, pappa och Simon åka till Malmö och kolla på Svensson Svensson på nöjesteatern, så vi skippade skridskoåkningen idag. Det ska faktiskt bli riktigt roligt. Jag tror jag har varit och sett Pippi, Grease, Annie och High school Musical på Nöjesteatern, och sen har jag ju dansat där 7 gånger. Känslan om att stå på scenen och dansa inför så mycket folk är riktig härlig.

Men nu ska jag kolla på den stora hoppningen från Globen, lite senare är det även dags för dressyren, och ikväll är det dags för fyrspannen att köra.



Bilder från SM;et i flyinge 2008.

// Sofia


Laila Bagge



LAILA PÅ SKOLAN! :D

Dancing in the moonlight

Här kommer en bild på mitt nya rum, och pappa envisades om att ta en bild på mig istället för att jag springer runt och tar små egopics. Inte det bästa, men iallafall en bild på tapeten. Nu är det bara golvlister och elementet som ska in, sen är det klart!


Sofia kvällis

Jag är supertrött och orkar inte göra ett endaste dugg. Jag var precis i affären med pappa och Simon. Vi kände  att det var dags att panta våra burkar och flaskor. Pappa är inte så bra på att komma ihåg att ta med när det behövs pantas. Det slutade på en summa som var 100,50 kr. Riktigt härligt sätt att få in lite pengar på, bara att följa med pappa och panta och sen är man 100 kr rikare. Det gillar vi ;)

Jag såg på Twilight när jag kom hem från Cecilia. Typ 10;onde gången jag ser den nu. Jag tröttnar aldrig känns det som. Gud vad jag längtar tills New Moon kommer ut.

Om en kvart är det dags för Stockholms horse show 2009 på tv;n och jag kommer vara bänkad där nu i tre timmar. Årets bästa program. Nån gång ska jag dit och se det, änsålänge har jag bara varit och kollat på GBG's horseshow. Riktigt mäktigt. Man går därifrån sjukt speedad och man vill bara se på det igen, igen, igen.



Nu ska jag sluta babbla och dra mig mot soffan. Men jag måste bara säga att om exakt en vecka så är jag i Stockholm hos Linnea. Gud vad jag längtar!

Ha en fin kväll så hörs vi säkert senare!
// Sofia


28/11-09, Emma

Jaha då var det lördag idag och jag har några timmar med plugg framför mig, orkar verkligen inte det, men det måste göras för arbetet ska vara inlämnat imorgon och jag är långt ifrån klar, Horosåpet sa att idag var min turdag, spännande. Här kommer lite bilder från innan festen igår, Det var världsfest, man skulle klä ut sig till någon person från ett land, Emma, Emy och Julia var pirater och jag var Hawai.








// Emma

02:28

Jag känner LYCKA, Kvällen har varit till största delen mk bra! Nu ska ja sova nattinatti!

// Emma

Sofia Lussekväll

Nu sitter jag vid Cecilias dator. Tänkte sova här inatt, och vakna upp mot en alldeles underbar lördag.

Idag har vi bakat Lussekatter. Årets första lussisar. Riktigt mysigt, dock blev dom lite torra och smaklösa, men det gick iallafall. Lussekatter som lussekatter.



Nu sitter jag och cecilia och sjunger på olika låtar. Klockan är snart "imorgon", men jag tänkte vara uppe ett tag till. Vi får se vad vi hittar på!

Kan säga att Laila Bagge var på vår skola idag med livvakter och sånt trams. Fast jag såg henne inte, men jag hörde från andra personer. Laila gick ju på Tolvåker när hon var i tonåren. Lite småkul faktiskt!

/ Sofia

kväll.. Emma

Tjao. Idag har varit en lång dag! Är sjukt trött och sitter och skriver på projektet, Här kommer lite bilder från dagen.


Coffe och Jag innan sista lektionen..


Biff Lindström, säger bara BLÄ




Sofia <3 Vid centersyd.

Puss // Emma


Ändrade planer

Gud, min mage håller på att gå isönder. Jag tror det har blivit ändrade planer. Jag och Andrea ska nog in och sjunga på söndag iallafall! Vi ska snacka mer med dom imorgon, och sen får vi se hur det blir! Shit, jag håller på att dö!


Andrea, jag & vera för någon vecka sen!


Emma och sofias centersyd runda

Nu ska jag snart träffa Emma på center syd. Det har blivit en vana. Vi är alltid där minst en gång i veckan! Sist vi var där kom vi på iden om att skapa denna blogg, inne på gina faktiskt ;)


Haha ganska så många år sedan denna bilden togs!

/ Sofia

Sofia är glad!

Hejsan på er små läsare! (:

Nu är jag hemma från skolan. Det har väl varit allmänt drygt som vanligt, fast på lunchen kom Andrea med ett glatt besked.
Hennes fransklärare hade frågat henne och Sanna om vi ville in till Malmö på söndag och sjunga och spela för folk där. Hon skulle annars själv sjungt men hon kände inte för det och frågade oss istället om vi ville hoppa in för henne, och då skulle vi stått och sjungt i ca en halvtimme, och efteråt hade vi fått presentkort för 250 kr på alla affärer vid trianglen. Riktigt kul att dom frågade oss, men vi känner att vi inte hinner öva och dessutom kan inte Sanna och Rebecka på söndagen. Lite synd, annars hade vi nog nappat på det!

/ Sofia

26/11 , Emma

Denna dagen får börja med lite kaffe om ja ska orka skolan. Sjukt fint väder är det idag, det gör en faktiskt glad! Jag har treäningsverk woho, längesen jag kände det men det känns riktigt skönt tycker jag. Måste springa nu.

Puss // Emma


NATT!


Sommras



Natti / Emma

kväll, natt ? Ja Emma iaf.

Klockan är snart halv 1, jag är nog sjuk i huvudet som sitter uppe nu, eller så är det någon annans fel kanske? Imorgon måste jag verkligen skriva riktigt mycket på svenskan, men det klarar jag NOG. För övrigt är det ganska tomt i mitt huvud.. Imorgon är det en lagom dryg dag i skolan, speciellt sista lektionen där jag måste framkalla en massa bilder som bara blir suddiga skitiga eller helt jävla snea! Det e inte lätt ibland alltså. Sen ska jag shoppa tills på fredag och sedan svenskan såklart vad annars... Förlåt för detta deprimerande inlägg haha . Ni får sova så gott allihopa Puss

// Emma

Bild från gårdagen innan bion.


Greys nästa

Nu vart jag klar med alla mina svenskuppgifter och har mejlat dom till läraren. Riktigt skönt! Nu är det bara hemkunskap kvar, men det tänkte jag koncentrera mig på efter Greys anatomy, och ja, det börjar om 5 min så nu ska jag kila iväg till sofforna!

Puss / Sofia

Plugg

Japp, jag sitter också med svenskarbete. Har precis skrivit klart en yrkesbeskrivning om arbetet "djurvårdare vid djurpark", just nu sitter jag och försöker komma på ett påhittat CV. Man ska beskriva vad man ska göra dom nästa 15 år man har framför sig, och jag har änsålänge bara jobbat på ett hunddagis och på kolmården, gått utbildning på ett naturbruksgymnasium och är även utbildad hundmassör. Tänk om framtiden blir så ..

/ Sofia


Emma, kväll

Tja!  Jag har i princip två ord att säga och dem är: Kaffe och svenskaprojekt. Ja det är alltså vad min kväll kommer att bestå av, sen paradise hotel om det går idag. Har ingen koll på det gör det eller inte?
Nu ska ja skriva till klockan är 22:00. PUSS

// Emma


Godmorgon / Sofia

Nu har jag precis plattat mitt hår. Jag som hade bestämt mig för att inte platta mitt hår förrens nästa vecka, men jag bröt det avtalet idag. Klarade mig i 5 dagar iallafall så det vart väl okej!

Idag händer inte så mycket i skolan kan jag väl tro. Idrott sista lektionen, och slöjd innan dess. Imorgon måste jag vara klar med två svenskuppgifter som jag knappt ens har börjat på, och denna veckan ska även en labrapport och en engelskuppsats vara inlämnad. Jag har mycket att göra idag och imorgon, så idag ska jag nog endast använda datan till musik, och något litet inlägg såklart!

Men nu måste jag sminka mig och packa mina idrottssaker. Hoppas ni har en fin dag! Glöm inte bort att ställa frågor i frågestunden längre ner!

Puss / Sofia


Godmorgon, 25/11-09 Emma

Hejsan igår när jag sökte på blogg.se efter att ha kommit hem från lund så gick det inte att logga in, så jag får ta o skriva nu istället. Måste säga att New moon är minst lika bra som första och om man inte har sett den så MÅSTE man det, ja sjukt bra, Twilight filmerna är en av de bästa filmerna jag sett! Dock hade vi inte lika mycket tur efter filmen när vi skulle hem. Det började med att vi missade 11 bussen eftersom bion slutade senare än vad vi trodde. Efter det gick vi tll tåget och vi såg att ett tåg gick 11:08, fan va bra tänkte vi det tar vi. Men dumma som vi är så va det inte ett avgående tåg utan ett ankommande, så vi hade köpt biljett helt i önödan... Sen fick vi gå tillbaka till busshållsplatsen och kolla när sisa buss gick, ja det var då kl 23:45 så tänkte vi att vi skulle gå till Bk så länge men såklart hade de stängt......


Utan för Bk...

Sen ringden vi Julias mamma och bad henne kolla när tågen gick också eftersom vi inte var så bra på det, och det gick ett 23:50 och eftersom det går aningen snabbare att åka tåget än bussen så tog vi de istället. När vi kom till dösjebro hämtade Julias mamma oss där och körde oss till stallet eftersom hästarna skulle få natthö för att John e borta och inte kunde fixade själv. Ja så vi var i stallet 12:15.



Sen var det bara hem och sova, så inatt blev det 4 och en halv timmes sömn för mig, men jag ska inte klaga eftersom jag hade sjukt kul igår!



Måste bara berätta att när vi åkte in till Lund och körde förbi Nova så såg man en kille springa på parkeringen med två poliser efter sen körde det också en polisbil för att omringa honom, Sen kom poliserna ifatt och brotta ner killen på marken.

Nu är klockan halv 7 och jag ska snart cykla till bussen. Puss   // Emma

visste ni att ?

Visste ni att den 21;e november var en dag då man fick sparka rödhåriga?!
Yes, det är sant, precis som en nationaldag! HELT SJUKT!


24/11-09 Emma var det ja

tjenare allihopa! Idag har jag varit hemma för att göra en massa plugg har börjat på min svenska så är ett steg på vägen. Sen var jag även tvungen att sticka till tandläkaren för den årliga undersökningen, när jag kom dit säger tanläkaren : OH vad läcker du var idag, haha ovanlig kommentar från en tandläkare, men kul! Det gick på max 10 minuter och jag hade inga hål. Sen var det bara att åka hem igen. Nu har ja fixat mig, för ska snart kolla på New moon med Julia och Malin, ser riktigt mycket fram emot det! Efter filken e slut hämtar julias mamma oss på centersyd och sedan ska vi åka till stallet och nattfodra, så det kommer bli en mycket sen kväll men jag älskar faktiskt att vara i stallet och fixa sånna små saker när det är alldeles mörkt utanför, inte själv men nu är ju Julia och hennes snälla mamma med :D

Om 15 minuter e det dags att traska till bussen, som ja redan gjort en gång idag, bra med motion! Desutom har jag bestämt att inga onyttiga saker ska ner i min mage denna veckan! har klarat det galant idag men det e ju bara första dagen..?

JAJA nu babblar ja bara massa skit.. haha

Puss på er    // Emma



Sovmorgon är alltid uppskattat, Felix ville också vara med.



Make it on my own

Hellluu!

Dagen har varit speedad om något. Jag älskar min klass. Fan alla är typ vänner med alla och det går inte en lektion utan att något kul händer! Idag var vi några stycken som skojade med vår SO lärare. Såhär såg det ut när han kom in till vår lektion

haha först är det emelie, sen marcus i röd tröja.
 Jag i vitblårutig, gustav med svart hår, emily längst ut i svart adidas.
Sen amanda louise och malou ligger dä nånstans bak!


Snart ska jag plugga engelska och fysik.


Frågestund

 

Japp, fråga på! Vi avslutar frågestunden när  vi anser ha tillräckligt med många frågor! Vi båda kommer svara på alla frågor, om ni inte ställer någon speciell till någon av oss.

/ Emma & Sofia


Emma igen, horoskåp

Snackade precis med sanna på msn och hon hade fått Frida tidningen, såhär stod det i horoskåpet:

VÄDUR

Allmänt: Stjärnornas inverkan gör dig beslutsam och ambitiös. Det hjälper dig att erövra det position i skolan/på jobbet som du är värd. Även om många uppfattar dig som tuff, vet dina polare och din familj att du innerst inne är en vänlig och förstående vän som alltid ställer upp. Din ekonomi verkar vara på puls. En annorlunda utflykt blir lyckad.

kärlek: Även om det är ruggigt ute gör kärleken dig varm. Om du har ett förhållande blir faktiskt det mesta som du tänkt dig. Ni matchar varandra perfekt. Du som är singel är verkligen i fin form för att flirta och ha roligt. Och du vibbar sexigare än någonsin

tur dag 28/11 , på lördag, spännande...

// Emma


23/11-09 Emma

Denna kvällen kommer att bestå av:

-
Skriva klart min engelska summary som ska vara inlämnad imorgon.
- Börja på svenskan som ska vara inlämnad på Söndag
- Om jag har tid kolla på TV
- Sova

Nu sätter jag igång så jag blir av med skiten!




Dena bilden har jag fixat i ett programm där man kan sminka sig själv, välja frisyrer och allt. tycker ni ska testa, klicka på länken nedan.

http://www.taaz.com/

PUSS // Emma







Ingen rubrik

Jag hade ingen bra rubrik. Jag hatar att skriva rubrikerna. Man kommer aldrig på något fräckt att ha där. (:

Iallafall så är jag hemma nu. På lunchen i skolan så sjöng vi igenom låtarna en gång till, och kände att vi nog behövde en till som sjöng. Så en annan tjej som har varit med alltid när vi tränat förra veckan följde med när det var dags att sjunga och spela. Jag tyckte det gick riktigt bra för att bara ha tränat 3 gånger tillsammans. Dock failade vi som fan på sista låten!

Nu är det dags för mig att packa ihop mina saker för jag ska till pappa idag. Och som emma tidigare nämnt om massa väskor som ska packas, kan jag säga att jag har minst lika många. Det är riktigt drygt att behöva packa ner och packa upp, men om jag inte tar med mig det mesta känns det helt tomt och konstigt.

/ Sofia


Missade bussen

Jag missade bussen, woho skulle preics gå ut och hämta min cykel i förrådet men såklart så var nykeln borta, och det skulle vara omöjligt för mig att springa en sträcka som tar mig 5 min att cykla när ja bara hade 9 min på mig, nejnej går inte.... Så nu har ja satt mig med engelskan istället. PUSS

// Emma

Måndag morgon med Emma

Godmorgon! i natt blev det inte jättemycket sömn, delvis för att jag låg och tänkte på den äckliga filmen jag såg på bio i helgen. Nu ska jag snart cykla till bussen och åka till skolan, det blåser ganska mycket så får hoppas på medvind. Börjar 11:10 riktigt skönt med sovmorgon. Slutar 4 idag så blir en ganska lång dag.

Idag bjuder jag på ett klipp som är ca 1 år gammalt. Låten är riktigt fin.



PUSS // Emma

Emma

Ja då är klockan kvart över 12 och ja tror ja borde gå och lägga mig, men vill typ inte för jag kommer inte palla denna veckan i skolan sjukt mk att göra!! Men det är väl bara att satsa antar jag.


Sofia Simon Jag och Marcus för väldigt länge sedan.

NATTI

// Emma


sofia var det ja

Denna dagen har jag som sagt bara slöat inne på mitt rum. Men det har varit riktigt skönt faktiskt. Jag hittade ett annat minneskort idag i min byrå, så jag fick sån lust att fotta men jag hade verkligen inget bra motiv, så det blev bilder på mig själv. Klicka på bilderna för större!

  
 


Dessutom är jag grymt nervös inför morgondagen. Jag, Andrea &
Sanna ska ju ta ledigt från skolan och sjunga/spela inför folk.

/ Sofia


packapacka..

Håller på att packa ner alla mina grejer till pappa, bor nänligen på två ställen och så bytar jag varje söndag. Men iallafall det är alltid en jävla massa tunga väskor som ska packas, släpas ut i bilen in i pappas hus och sedan packas upp igen, ibland ganska jobbigt faktikst. Men men så är det. Ska bli spännande att komma till pappa för vårt kök är snart klart där. Pappa sa att det var sista dagen idag vi skulle äta pizza, BRA för jag har börjat tröttna lite på det, plus att det inte är speciellt nyttigt! Nu ska ja packa ner det sista, sen ska vi köra till pappa men först inom och ta in mina hästisar. PUSS

// Emma


Klämmor

Hela förmiddagen har jag bara suttit i min säng och segat. Läste 100 sidor ur "ljudet av ditt hjärta". Jag riktigt fastnade i boken. Det vart riktigt längesen jag läste så mycket på en gång. Men det är skönt!

Igår var jag ju i Hofterup och träffade folk. Trevligt var det iallafall, fast vi stack till gården istället och chillade med en massa olika personer. NICE!

Nu är det så att jag har tappat bort ALLA mina klämmor. Fast jag brukar vara bra på att slarva bort saker, men jag är expert på att slarva bort klämmor. Så nu måste jag upp på Maxi och handla klämmor, sminkborttagningsmedel, batteri och godis! Det ösregnar ute och jag måste först ut med Tova och sen måste jag gå till Maxi eftersom mammsi inte är hemma och kan köra mig. Aja, det får gå!

// Sofia


Söndag

Hallå! Hopas ni såg Sofias hälsning från mig igår, jag har verkligen haft fullt upp sedan fredags kväll så har inte haft speciellt mycket tid att skriva här. Igår var jag på bio med Linnea, Sanna och Coffe. Vi såg Paranormal activity, hadlar om en ande/demon som har förföljt en tjej sedan hon var åttå år gammal. Hela filmen är inspelad från En videokamera. Jag tyckte den var sjuuuukt obehaglig!!!



Efter det drog vi vidare till mc donalds där vi mötte Bing och sedan vidare på en fest som inte var speciellt rolig så vi stannade inte så länge. När vi sen tog bussen tillbaka så var vi på centralen i lund mer än en timme innan nästa buss skulle gå så jag var inte hemma förrän halv 3 inatt, och gissa om det var äckligt att gå från bussen hem helt själv, jag sprang iallafall genom någons trädgård hihi. PUSS

//Emma

Ängel

Nu är rummet färdigstädat och allt ser mycket prydligt ut. Fick ett sms av en kompis innan och han tyckte jag skulle komma till Hofterup ikväll, så vi bestämde att jag sticker dit vid sju med Marcus (emmas lillebror), och så träffar vi Erik Filip och Jennifer. Vi får väl se vad vi hittar på.

Jag skulle hälsa från Emma att hon inte hinner skriva något idag och att hon har haft fullt upp under hela dagen.


Jag hittade en lite, udda bild, om man säger så..
men den bjuder jag och marcus på!


puss // Sofia


Dags att börja

För tre timmar sedan sa jag att jag borde städa och göra engelska. Jag har bara städat i klädkammaren. Lite smått ångest över det. Nä, nu ska jag städa vidare, jag insåg just precis, just nu att jag inte kan sitta här längre för då kommer jag aldrig bli klar.

// Sofia


Härligt Härligt

Godmorgon gott folk, eller kanske inte godmorgon, för klockan är ju 12, men nu är jag iallafall vaken!

Solen skiner idag igen och jag är riktigt sugen på att sticka till skogen och fotografera lite, men mitt minneskort är typ spärrat (någon som vet vad som har hänt när det står att minneskortet är spärrat?). Iallafall så har jag bestämt mig för att städa mitt rum och min klädkammare så att man iallafall kan gå på golvet utan att hoppa över saker. Dessutom känner jag att jag måste skriva klart ett arbete i engelska. Vad som händer ikväll har jag ingen aning om .. det återstår att se!

// Sofia

KOMMENTERA

Nu har jag kommit hem från en riktig tjejkväll hos Jennifer och det var mycket trevligt. Blev mest en massa snack om precis allting, men efter ett tag insåg vi att vi nog borde göra något så vi startade en film, men ingen annan var intresserad av den filmen mer än jag och Vera, så dom andra tre gjorde annat (nörda sig vid datorn om jag ska vara noga med att berätta vad dom gjorde).

Förresten, vi har runt 50 unika besökare, och någon jävel måste väl kunna kommentera lite? Berätta vad ni tycker om bloggen, eller något annat kul! Men ni måste hålla med mig om att Emma måste blogga mer? Känns som om mina inlägg börjar ta över här ;)

// Sofia

Nu vart det stress som fan

Kollade precis på klockan och insåg att jag nog har ganska bråttom nu att få i mig mat och ta en dusch och fixa smink och hår innan jag sticker till Jennifer. Ikväll var det tänkt att vi skulle sitta hos Jennifer och kolla på IDOL och sen antagligen någon film. Tror det blir twilight eftersom vissa inte sett den och nu är det ju dags för New moon och det är nog bäst att dom sett ettan innan dess! Tänkte sticka hem ganska tidigt ikväll eftersom jag är väldigt trött efter denna veckan. Längesen jag var så trött på en fredag!

Hoppas alla får en mysig fredag!

// Sofia


20/11-09 17:24

Häärligt med fredag! Har precis kommit hem från centan med mamma, handlade ett snyggt linne/klänning fårn New Yorker. Det är helt sjukt vad mycket snyggt det finns ute i affärerna nu, om man bara hade lite mer pengar va....
Nu ska jag alldeles snart hoppa på Moppen och köra ut till Julia, där det ska bara lite fredagsmys och vi ska laga mat, mysigt. Sen kommer även några andra kompisar. Hoppas alla får en riktigt fin fredagskväll, ska försöka lägga upp en bild på linnet imorgon, PUSS

// Emma

Tova

Någon undrade om Tova

Tova är en dvärgschnauzer, 3 år nu i November. Hon är världens mysigaste hund, men svår att fånga på bild eftersom det oftast bara blir ett svart sudd. <3





Första solen på länge

När jag cyklade till skolan imorse så sken solen och det var riktigt skönt höstväder utomhus. Och det underbara vädert sitter fortfarande i! Jag var precis ute med Tova en sväng, synd bara att det är vått på marken eftersom det inte alltid är så jättekul att stå och torka en hund när man kommer in. Eftersom hon är så liten så blir hon blöt under magen, på benen och i skägget. Men nej, hon är bäst ändå!

I skolan hade vi bara tre lektioner. Först hade vi bild (jag ligger efter om någon ville veta), sen hade vi idrott och vi spelade volleyboll. Det gick ganska bra faktiskt, förutom i början då mina bollar inte ville dit jag siktade men som sagt, det gick bra! Därefter hade vi engelska och jag riktigt hatar det ämnet. Jag tycker själv att jag har svårt för att bygga meningar och få in rätt böjningar av verb osv. Fast jag klarar mig iallafall från IG.

Jag sa ju att jag skulle vara hemma vid tolv, men det slutade med att jag och Sanna satt och sjöng i musiksalen ända till halv två. På måndag ska jag, Andrea och Sanna ta ledigt från skolan en stund och dra oss ner på mammas jobb och sjunga inför tanterna och gubbarna eftersom det är en julpysseldag där. Så i helgen blir det hårdträning på gitarren.

// Sofia


Godmorgon

Nu sitter jag här med en liten bulle och ett glas mjölk. Jag känner mig inte alls hungrig men det är väl bäst att få i sig lite mat. Tänkte bege mig till skolan om 40 minuter. Tycker verkligen om att vi börjar 09.00 och inte 07.50 som innan. Dessutom har vi kompledigt idag, slutar redan klockan 12.00, så jag tänkte sticka hem och äta lunchen och förmodligen sova en liten stund.

Jag vill bara påminna er om att "vakna med the voice" är världens bästa morgonprogram!

Hoppas ni får en fin dag!

// Sofia

20/11-09

Snooz-knappen är väldigt bra när det är sånna här tidiga mornar, men sen blir jag bara irriterad att ja inte gick upp när klockan ringde första gången för det blir alltid så stressigt. Nu sitter jag och lyssnar på Christina Aguilera låtar men med ganska låg volym annars bllir en liten lillebror ARG, för ibland vaknar han av min musik på morgonen hihi. Visste ni att Christina Aguilera och hennes mamma blev misshandlade av Christinas pappa när hon var mindre, hon blev också mobbad i skolan hemskt! Hon verkar iallafall ha det mycket bättre nu. Nu ska jag pysa iväg till bussen. See you



//Emma

New moon

Nu har Julia bokat biljetter till new moon, wiho. På tisdag halv 9 sticker jag Jullebulle och Mallan dit. Läste på Kenzas blogg att hon blev besviken när hon såg filmen, men smaken är som baken, inte sant? Så vi får hoppas att vi inte blir besvikna. För övrigt har ja lite smått panik, klockan är 22:00 och jag har inte börjat på spanska läxan än, inte bra alls! Får ta tag i den nu. Sleep Well cykelställ.

//Emma

Dags att trampa hem

Nu har jag suttit i Emmas säng allt för länge med datan. Känner att det är dags att cykla hem till mitt eget ställe och ta en dusch och sedan läsa igenom engelskläxan.

Imorgon hoppas vi på en finare dag utan allt regn!

SP2F

Här kommer årets klassfoto.


Jag 3:e från vänster i mellersta rader.

//Emma

Nu startar vi

Du har hittat hit till Emma och Sofias blogg. Vi tänkte starta en ny blogg tillsammans och dela med oss om våra händelser och tankar som vi skapar under dagarna!

Okej, Sofia heter jag och är 14 år och går i åttan. Har världens bästa kompisar som jag oftast tillbringar helgerna med. Annars tycker jag om att spela gitarr och har kommit fram till att jag verkligen ska kunna spela gitarr grymt bra innan jag blir för gammal. Jag tycker om att fotografera och leka i photoshop. Jag har även ett stort intresse inom hästar och andra djur. Har hållt på med ridning ända sen jag var runt 3-4 år och haft massor av olika sköt och foderhästar. Jag tränar även en del med min hund Tova, men just nu står vi stilla med träningen eftersom det var planerat att hon skulle få valpar, men det blev ändrade planer angående det. Men annars är jag väl en helt vanlig tonårstjej som inte har provat alla gränser riktigt ännu, så livet är fullt av händelser.
Jag har bloggat på soffeloffan i cirka ett år men nu är det dags att börja om på något nytt! 

Jag är då Emma. Jag är 17 år och går andra året på gymnasiet. På min fritid rider jag och håller på en del med musik. Okej jag suger verkligen på att komma på något intressant att berätta om mig själv men men. När jag inte går i skolan och pluggar är jag helst med mina kompisar och vi brukar dra på en del fester. Min största dröm är att bli sångerska och det har det varit enda sedan jag var liten.


  
Emma & Sofia




Emma och sofia

Tänkte mest bara skriva ett litet test inlägg. Bloggen startas upp inom kort!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0